Archief
Archieffoto

Archieffoto

Energiecrisis vertraagt aanbesteding beheer sportaccommodaties

Vanwege onder meer de energiecrisis is de aanbesteding van het beheer van vijf sportaccommodaties in Westland tijdelijk stopgezet en het lopende contract met Optisport verlengd.

De gemeente Westland verwacht dat er sprake zal zijn van een lastenstijging van 626.000 euro, die zal worden verwerkt bij de actualisatie van de begroting 2023.

Westland heeft in 2022 een Europese aanbesteding uitgeschreven voor een risicodragend beheer en exploitatie van vijf sportaccommodaties in Westland. Het gaat om multifunctioneel centrum Maesemunde en de Westlandhal in 's-Gravenzande, sportcentrum Vreeloo in De Lier en zwembad De Hoge Bomen en sporthal De Pijl in Naaldwijk.

De geïnteresseerde marktpartijen hebben aan de gemeente kenbaar gemaakt dat het niet mogelijk is om een aanbieding te doen die past binnen de door de gemeente gestelde financiële kaders. Dit is het gevolg van de prijsontwikkelingen op onder meer de energiemarkt en de algehele inflatie. Daarom is de aanbesteding tijdelijk stopgezet en schuift de planning van de aanbesteding op. De aanbesteding zal in de tweede helft van dit jaar worden afgerond, aldus het college van B en W.

Om het gebruik, het beheer en de exploitatie van de sportaccommodaties te waarborgen, was het noodzakelijk een aanvullende opdracht te verstrekken aan Optisport. "De lopende overeenkomsten zijn verlengd, zodat Westlanders kunnen blijven sporten", stelt het college.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland