Archief
VVD Zuid-Holland

VVD Zuid-Holland

Weverling terug in de politiek

Arne Weverling, voormalig Tweede Kamerlid en wethouder van Westland, is verkiesbaar voor de Provinciale Staten van Zuid Holland. Hij staat op plek 5 van de VVD-kandidatenlijst.

Weverling (48) verkocht in 2009 zijn evenementen- en communicatiebureau om wethouder te worden van de gemeente Westland. Dat zou hij acht jaar doen. Na zijn wethouderschap was hij in de Tweede Kamer vier jaar lang bij de VVD woordvoerder tuinbouw, biotechnologie, natuur, telecom en buitenlandse handel.

Momenteel is Naaldwijker Weverling zelfstandig communicatie- en organisatieadviseur. In het afgelopen jaar was hij onder meer actief als formateur van een nieuwe coalitie in de gemeente Midden-Delfland.

"Als geboren en getogen Zuid-Hollander heb ik altijd een sterke binding gehad met mijn geboortegrond. Veel generaties aanpakkers hebben met elkaar onze provincie opgebouwd tot wat het nu is; een regio om trots op te zijn. Er is echter nog genoeg te verbeteren en daarom stel ik mezelf kandidaat", aldus Weverling.

Zijn partij heeft momenteel tien zetels in Zuid-Holland. De verkiezingen voor de Provinciale Staten worden op 15 maart gehouden.