Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Een koffer vol tips over energie besparen

Er zijn veel mogelijkheden om energie te besparen. Voor tips over zowel de kleine, als grote ingrepen kun je in Westland terecht bij een van de Westlandse Energiecoaches.

Energiecoaches zijn vrijwilligers die woningeigenaren advies geven over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen. Energiecoaches geven niet alleen advies over energie besparen. Ook is het mogelijk een energiescan te laten maken voor huizen ouder dan 1980. Een scan is uitgebreider; alle energiebesparende mogelijkheden worden van onder tot boven doorgenomen. De scan wordt afgesloten met een rapport waarin de kosten en kostenbesparing onder elkaar gezet.

Hoe gaat zo'n advies in zijn werk en hoe schakel je een coach in? Samen met wethouder Pieter Varekamp laat een van de Energiecoaches Theo Knol zien hoe dit in de praktijk werkt. Knol komt letterlijk met een koffer vol voorbeelden hoe je energie kunt besparen. Van een waterbesparende douchekop tot een handig apparaatje voor een betere luchtcirculatie bij een radiator.

Uitzending

De reportage over de Westlandse Energiecoaches is woensdagavond na het nieuws van 18.00 uur te zien in het programma Westland Report op WOS TV. Daarna is het ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl. In de uitzending zit ook een item over het rookvrij maken van sportverenigingen.

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Westland