Skitterfoto/Pixabay

Ondo blijft ondanks nederlaag in spoor koplopers

De korfballers van Ondo hebben de uitwedstrijd bij Kinderdijk zaterdag met 22-18 verloren. Ondanks de tweede nederlaag dit zaalseizoen is de koppositie in de eerste klasse G nog niet uit zicht.

De 's-Gravenzanders zagen namelijk dat ook koploper Excelsior onderuit ging tegen Albatros, waardoor Excelsior en Albatros nu samen bovenaan staan. Ondo volgt op één punt, met Kinderdijk (daar weer één punt achter) als volgende achtervolger.

Streek- en competitiegenoot ckc Maassluis speelde in een spannend duel thuis gelijk tegen Tjoba: 16-16. Bij het ingaan van de laatste minuut stond de thuisploeg nog op een nipte voorsprong, maar Tjoba maakte in de laatste dertig seconden alsnog gelijk. Maassluis en Tjoba zijn de gedeelde nummers 5.

Valto loopt verder uit

In de overgangsklasse won koploper Valto voor de zevende keer dit seizoen. Eenvoudig ging het echter niet bij laagvlieger RWA. De achterstand bij rust (10-8) tekende de moeizame eerste helft van de Lierenaren. Na rust werd de mand wel weer veelvuldig gevonden en dus kon Valto alsnog onnodig puntverlies voorkomen. Eindstand 21-23.

Valto zag bovendien dat achtervolger Die Haghe nipt verloor en zo op vier punten komt.