Archief
Signbiblio

Signbiblio

Fonds 1818 keert ruim 10 miljoen uit

Fonds 1818 heeft vorig jaar ruim 10 miljoen euro uitgekeerd aan maatschappelijke organisaties en burgers, 480.000 euro daarvan ging naar Westland en 72.000 euro naar Midden-Delfland.

Dit heeft het fonds bekend gemaakt. Een deel van de 10,2 miljoen euro voor sociale projecten in de negentien gemeenten in het werkgebied van het fonds ging naar tijdelijke en speciale acties. Want het fonds heeft dan wel een duidelijk donatiebeleid, maar heeft ook oog voor de actualiteit, stelt directeur Sanne ten Bokkel Huinink.

"Aan ruim driehonderd organisaties die we in de afgelopen jaren al steunden, hebben we aangeboden om deze winter een deel van hun extra energiekosten te betalen. Ook maken we het deze maanden mogelijk dat een groot aantal buurt- en wijkorganisatieshun gebouwen kunnen opknappen en verduurzamen", aldus Ten Bokkel Huinink. Zo kregen De Kastanjehof in Kwintsheul en De Dorpshoeve in Schipluiden elk 20.000 euro.

Van de 480.000 euro voor Westland is 309.350 euro toegekend aan 41 aanvragen van maatschappelijke organisatie en bewoners uit Westland. Daarnaast hebben zestig Westlandse koren en muziekverenigingen een eenmalige bijdrage van 1.000 euro ontvangen als stimuleringsbijdrage na corona. Circa 111.000 euro ging naar regionale projecten en programma's die mede ten goede komen aan Westland. Het grootste bedrag (55.000 euro) ging naar Bibliotheek Westland voor de doorontwikkeling van de jeugdafdeling (ontmoetingsruimtes en het tegengaan van laaggeletterdheid) van de vestiging in Wateringen.

Fonds 1818 heeft dit jaar 10,7 miljoen euro beschikbaar voor donaties. Sanne ten Bokkel Huinink: "Alle projecten voor een socialer, groener en inclusiever gemeente zijn natuurlijk van harte welkom. Maar ik zou in het bijzonder groepjes enthousiaste buurtbewoners willen oproepen om geld aan te vragen voor hun initiatieven. Met een klein project kun je al een groot verschil maken voor je buurt. Daaraan leveren wij heel graag onze bijdragen."