Archief
Archieffoto Carry Wilmink

Archieffoto Carry Wilmink

Westlandse halve marathon weg uit centrum Naaldwijk

De halve marathon van Westland finisht voor het eerst in ruim twintig jaar niet op het Wilhelminaplein in Naaldwijk, maar in sportpark De Hoge Bomen. Bovendien is de hardloopwedstrijd nu op zondagochtend, in plaats van de zaterdagmiddag.

De wedstrijd wordt sinds 1998 gehouden. De eerste editie vertrok nog vanaf het terrein van bloemenveiling Royal FloraHolland, in 1999 verhuisde het evenement naar het centrum van Naaldwijk. De afgelopen drie jaar ging de Ruitenburg Halve Westland vanwege van de coronapandemie niet door.

Eind maart keert het hardloopevenement weer terug. Maar omdat er nu een kleiner organisatieteam is en de organisatie opnieuw moet worden opgestart, is besloten een en ander te veranderen. Zo is de start- en finishlocatie nu op het complex van atletiekvereniging Olympus'70 in Naaldwijk. Hier is volop parkeer-, omkleed- en douchegelegenheid beschikbaar. Ook wordt de wedstrijd nu niet gehouden op de zaterdagmiddag, maar op zondagochtend.

Het parcours van de halve marathon loopt via 'recreatiegebied De Wollebrand langs de Westlandroute naar de Bonte Haas. Via de Zwethkade-Zuid en De Zeven Gaten keren de lopers terug naar De Hoge Bomen. De route van de 10 kilometer is voor een deel gelijk. De lopers van deze afstand keren na het kunstwerk Olleke Bolleke al terug via De Zeven Gaten.

De Ruitenburg Halve, de 10 en 5 kilometer en de jeugdloop worden gehouden op zondag 26 maart. Inschrijven kan via deze website. Inschrijven op de wedstrijddag is niet mogelijk.