Archief
WOS

WOS

Voortvluchtige schutter Hoeks gesprek van de dag

De zoektocht naar de vermoedelijke dader van een schietpartij in Zwijndrecht, leidde dinsdagavond naar Hoek van Holland. Het houdt veel Hoekenezen bezig.

De recherche vond dinsdagavond een derde vluchtauto in de Dolphijnstraat in Hoek van Holland. De politie had het vermoeden dat de 49-jarige Minh Nghia Vuong bij een kennis in de omgeving zou verblijven. In de straten van Hoek van Holland wordt er druk overgesproken.

"Ik heb het zelf gezien. De politie probeerde een bovenwoning open te krijgen. Ik heb niet gezien of er iemand is aangehouden. Ik ga niet staan kijken als een ramptoerist", weet iemand op het Brinkplein in het centrum van het dorp. "Het verbaast mij niet", zegt een ander. "Je hoort tegenwoordig zulke gekke dingen."

"Ik heb het meegekregen in het nieuws van de WOS. Het is niet alleen meer voor de grote stad. Criminaliteit trekt overal heen."

Ook andere mensen die de WOS sprak, vonden het niet vreemd. "Ik las het op de buurtapp en dacht: Verrek, dat is wel dichtbij! Dat is best eng."

Volgens veel mensen is er steeds meer criminaliteit in het kustdorp. "Er gebeurt van alles, zoals inbraken en vandalisme. Hoe moet mijn kleindochter opgroeien in deze maatschappij?!"

Ten slotte laat een bewoonster weten dat zij 's avonds de deur niet meer uitgaat. "Ik ben net met pensioen. Daar wil ik nog wel een beetje van genieten."

Mensen die de verdachte in de omgeving hebben gezien en mogelijk weten in welke auto hij is gestapt, kunnen contact opnemen met de politie. Bel daarvoor met de opsporingstiplijn via 0800-6070.