Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Opnieuw aandacht gevraagd voor brute overval op 93-jarige Maassluise

Het programma Opsporing Verzocht heeft deze week opnieuw aandacht gevraagd voor de brute overval op een 93-jarige vrouw in het Vondelpark in Maassluis.

Op maandag 28 november rond 18.00 uur belden twee mannen aan bij de flatwoning. Een van de betrokken mannen drong de woning binnen met het verhaal 'dat hij iets moest controleren'. Daarbij duwde hij de 93-jarige vrouw opzij. Ook de tweede man ging zich ermee bemoeien. De vrouw was daardoor zo overrompeld, dat zij niet eens merkte dat ze werd beroofd van de ringen en ketting die ze op dat moment droeg. Later bleek dat ook haar portemonnee en bankpassen weg waren.

"De mannen zijn er vandoor gegaan met wat geld, met haar bankpas, maar ook haar gouden trouwring die ze al 71 jaar om haar vinger had", zei een politiewoordvoerster in het programma Opsporing Verzocht. Er zijn geen foto's van de ring, maar wel is bekend dat het trouwjaar 1951 erin stond gegraveerd, net als de naam van haar man.

"Het zorgt voor heel veel verdriet bij deze mevrouw, ook omdat de afgelopen jaren haar al twee keer eerder iets is overkomen. Iets soortgelijks", aldus de woordvoerster. "Ze is slachtoffer geworden van een babbeltruc en later van een inbraak, waarbij ook een deel van haar sieraden is gestolen."

Meer informatie over de zaak in onderstaande video:

Een van de daders had die dag een opvallende hoody aan van het merk Malelions met eroverheen een jas van The North Face. De andere had een lichte of licht getinte huidskleur en droeg een donkerblauwe bodywarmer en een Nike-petje.

De twee overvallers. Politie

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft tot woensdagmiddag één nieuwe tip opgeleverd, zo laat een woordvoerster van de politie desgevraagd weten aan de WOS.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis