Archief
World Horti Center

World Horti Center

Zuid-Korea krijgt eigen kenniscentrum glastuinbouw

Er is een samenwerkingscontract ondertekend tussen het World Horti Center in Naaldwijk en de Kyungpook National University in Zuid-Korea. Hierin is afgesproken om de komende drie jaar samen te werken, met de intentie dit voor langere termijn te doen.

De ondertekening vond plaats tijdens de opening van het World Horti Center Office Korea in Sangju dat toebehoort aan de universiteit. Bij de feestelijke opening was onder anderen directeur Puck van Holsteijn van World Horti Center Nederland aanwezig. "Met de opening van deze vestiging worden de lijnen met Nederland korter en zullen we kennis delen, samen onderzoek doen naar technologische innovaties en talent opleiden. Met de vestiging in Korea is de relatie verder verdiept en is het vertrouwen uitgesproken dit de komende jaren verder uit te bouwen", aldus Van Holsteijn.

Behalve het World Horti Center speelt Lentiz Onderwijsgroep een belangrijke rol. Zo zijn de eerste studenten al opgeleid, dit wordt de komende jaren verder uitgebouwd.

De regio waarin het World Horti Center Office Korea is gevestigd, kan het best worden omschreven als het Westland van Zuid-Korea. Topteelten in deze regio zijn komkommers, aardbeien, paprika's en tomaten. De provinciale overheid heeft als doel gesteld de komende jaren zelfvoorzienend te worden in voedselproductie.