Archief

Zeesleper Furie in de takels voor groot onderhoud

Op een werf in Rotterdam is dinsdag groot onderhoud gestart aan stoomsleepboot Furie, het vlaggenschip van stichting Hollands Glorie uit Maassluis.

De werkzaamheden die aan de Furie worden uitgevoerd, zouden drie jaar geleden al starten. De lijst met uitstaande restauratie- en reparatiewerkzaamheden is inmiddels behoorlijk lang geworden. De complexe zaken zullen worden uitgevoerd door de deskundigen van scheepswerf De Haas, maar daar waar mogelijk doen de bemanningsleden het werk zelf.

Projectkosten

Een groot project als dit is volgens de stichting niet mogelijk zonder de steun van subsidiefondsen. Het Mondriaanfonds, Fonds Schiedam/Vlaardingen e.o., Prins Bernhardfonds, De Grootfonds en Stichting 75 jaar NBB hebben ervoor gezorgd dat de stichting met een sluitende begroting aan de slag kan.
De komende weken zal de Furie dus de grote afwezige zijn in de haven van Maassluis en dus ook niet beschikbaar voor rondleidingen aan boord. De verwachting is dat de Furie begin april weer thuis is aan de Stadhuiskade.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis