Archief

Westlandse vriendinnen brengen kinderboekje uit

Deze week is een rijk geïllustreerd kinderboekje verschenen dat is gemaakt door twee inwoonsters van 's-Gravenzande.

Al een paar jaar liep Loes Spruijt-van der Meer rond met het idee om een kinderboek te schrijven. Afgelopen jaar begon ze met het uitwerken van dit idee, waarin haar witte kat Spook avonturen beleeft met zijn oude buurmeisje Lot. Op een gegeven moment waren de tekst en de schetsen klaar, maar wie kon die omzetten naar prachtige tekeningen?

Met de schetsen stapte Loes op haar voormalige buurvrouw Willemijn Stout-Bolier af. Willemijn is de moeder van Lot. Zij tekent in tal van stijlen en wilde ook graag een boekje maken, maar had eigenlijk geen verhaal. Zo vonden de twee elkaar in hun wens en ontstond het boekje 'Spook krijgt visite'.

"Ik liep al lang met het idee rond om een boekje uit te brengen en wat ben ik blij dat Willemijn dit idee zo enthousiast omarmde", zegt Loes. "Het is een waargebeurd verhaal. Mijn kat Spook krijgt visite van zijn oude buurmeisje Lot. Een heel leuk verhaal dat bedoeld is als voorleesboekje voor het slapen gaan."

Goede doel

Willemijn: "Loes liet mij vorig jaar de schetsen en het verhaal van Spook zien. Ik werd direct enthousiast om die uit te werken. Nu er een mooi boekje ligt, vind ik dat superleuk. Het leek ons een mooi idee om de opbrengst van dit boekje te schenken aan goede doelen die zich inzetten voor mens en dier. We hebben gekozen voor Stichting Avavieren en Stichting Dieren Opvang Centrum Westland."
Het boekje 'Spook krijgt visite' is te koop in meerdere (boek)winkels in Westland. Voor meer informatie: looz@looz.nl