Archief
BosDaalen

BosDaalen

Transportondernemer Aad van Daalen (77) overleden

Aad van Daalen is op 77-jarige leeftijd overleden. Van Daalen was directeur van het voormalige Van Daalen Transport en was een van de oprichters van het agrologistiek bedrijvencentrum Transportcentrum Westland.

Transportbedrijf BosDaalen werd zondagavond geïnformeerd over het overlijden. Aad van Daalen trad, als derde generatie, in de voetsporen van zijn vader, oom en opa, eerst als medewerker en later als directeur en eigenaar. Als directeur bouwde hij gestaag verder aan de groei van Van Daalen Transport. Hieruit is in 2020 BosDaalen, een fusie met Cargoboss, ontstaan.

Van Daalen was in 1987 een van de initiatiefnemers voor Transportcentrum Westland. Van dit bedrijventerrein was hij vanaf het begin tot in 2013 voorzitter. Hij was een man met een grote sociale betrokkenheid. In verschillende initiatiefgroepen en besturen heeft hij een grote rol gespeeld, zowel in het bedrijfsleven als in het sociaal-maatschappelijk leven. Voorbeelden daarvan zijn de volleybalvereniging in Honselersdijk, het onderwijs, voetbalvereniging Naaldwijk en Rotary Westland. Voor zijn inzet voor de maatschappij is Van Daalen in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.