WOS

WOS

Westlandia wint in eigen huis van De Zouaven

Het zondagelftal van Westlandia heeft in de vierde divisie de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. Op sportpark De Hoge Bomen won het met 3-1 tegen het Noord-Hollandse De Zouaven.

Op een koude zondagmiddag kwam de wedstrijd langzaam op gang met een aantal kansen voor Westlandia. Ook de gasten wisten hier een daar nog een kansje te creëren. Er werd echter niet gescoord en de ploegen gingen met een 0-0 tussenstand de rust in.

In de tweede helft kwam de wedstrijd op gang. Al snel na de aftrap werden en kansen gecreëerd. Niet lang daarna leek het Hidde van der Arend die de 1-0 binnenschoot. Het bleek later een eigen goal van de tegenpartij. Van der Arend was later wel de maker van de 2-0. Uit een strafschop maakte De Zouaven nog wel de aansluitingstreffer, maar Zion Valies gooide uiteindelijk de wedstrijd in het slot. Eindstand: 3-1.

Westlandia staat met 29 punten op de zevende plaats in de voorlopige stand. Het gat naar de top 3 is maar zes punten.