Quintus niet opgewassen tegen landskampioen, Velo blijft winnen

De handbalsters van Quintus hebben in de eredivisie met ruime cijfers verloren van landskampioen Handbal Venlo. In Kwintsheul werd het 22-39.

De gasten uit Noord-Limburg hadden al snel een voorsprong te pakken (4-9 na een kwartier spelen) en gaven die niet meer uit handen. Halverwege stond het 12-17. Venlo liep in de tweede helft snel uit, na vijftien minuten stond het liefst 16-30. Eindstand was dus 22-39.

Speelster Myrthe de Jong reageert:

Velo verloor nog niet in 2023

Streekgenoot Velo blijft het als debutant op het hoogste niveau goed doen. Zaterdagavond werd ook de derde overwinning op rij in 2023 geboekt. Tegen Kwiek werd het 35-26.

Zeker de eerste helft was het erg spannend en bleven de scores dicht bij elkaar. Bij rust was het verschil slechts twee doelpunten: 16-14. In de tweede helft liepen de Wateringsen steeds een stukje uit. Na een kwartier spelen was het 26-20. Met nog vijf minuten te spelen stond het 29-24, in het slot kon Velo de marge nog vergroten.

Velo staat na veertien wedstrijden op de vierde plaats. De achterstand op de nummer 3 SEW is nog maar drie punten.

Heren Quintus eenvoudig langs hekkensluiter

De handbalheren van Quintus hadden zaterdagavond weinig moeite met hekkensluiter Havas: 46-28. In het tweede kwartier van de eerste helft liep Quintus al snel uit naar 23-11 bij rust. In de tweede helft ging Quintus verder met scoren en kwam Havas niet dichterbij. Halverwege de tweede helft was de stand al 35-20.

Quintus neemt het volgende week op tegen concurrent E&O.

LimMid - HV Quintus 3 31-25
Een verrassende nederlaag van de tot zaterdagavond ongeslagen koploper tegen de hekkensluiter