Ondo verslaat Maassluis in derby, Valto alleen aan kop

De korfballers van Ondo hebben de streekderby tegen ckc Maassluis zaterdagavond gewonnen. In de Westlandhal in 's-Gravenzande werd het door een goede tweede helft 23-14.

De thuisploeg begon goed en stond binnen vijftien minuten met 8-2 voor. Daarbij profiteerde het van onnauwkeurigheid bij de gasten, die ook pech hadden met de rebounds. In de laatste tien minuten voor rust knokte Maassluis zich echter terug tot een stand van 9-7 halverwege.

Na rust kwam Maassluis goed terug tot 11-11 en daarna had het zelfs op voorsprong kunnen komen. Voor Ondo was dit aanleiding om een tempo hoger spelen. Maassluis kon dat niet meer bijbenen, waardoor de 's-Gravenzanders steeds iets verder uitliepen. Zo eindigde de wedstrijd in 23-14.

Door deze zege verkleint Ondo het gat met koploper Excelsior weer tot één punt. De ploeg uit Delft verloor verrassend van laagvlieger IJsselvogels (24-23).

Ondo-trainer Tom van de Burgt over de derbyzege:

Valto los van Die Haghe

In de overgangsklasse stond in De Lier de topper op het programma tussen koplopers Valto en Die Haghe. Beide ploegen wonnen tot nu toe alles.

Valto speelde een zeer sterke eerste helft en leidde bij rust met 20-11. In de tweede helft kon Valto niet doordrukken, maar het gat was groot genoeg om de overwinning veilig te stellen: 29-22. Hiermee slaat Valto het eerste gaatje met Die Haghe.