Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 3: IJsbrand en Bram Chardon geplaatst voor wereldbekerfinale

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - Vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon doen in het weekend van 4 en 5 februari mee aan de wereldbekerfinale vierspannen in Bordeaux. Beide menners uit Den Hoorn hebben zich daarvoor gekwalificeerd. Dit weekend was de laatste wereldbekerwedstrijd in Leipzig. Nadat Bram Chardon op vrijdag de beste was (toen waren er overigens geen punten te verdienen), ging de zege deze zondag naar Boyd Exell uit Australië. IJsbrand Chardon werd tweede, voor landgenoot Koos de Ronde. Bram Chardon eindigde op plek 5.

Bram Chardon vertelde erover bij WOS Sport:

Badminton - Velo is net als vorige week tegen DKC tegen een forse nederlaag aangelopen in de kampioenspoule van de eredivisie. Uit tegen Duinwijck werd het opnieuw 8-0. Hanna Couwenhoven kwam tegen Gayle Mahulette nog het dichtst bij een Waterings punt, maar zij verloor in drie games. Velo staat vijfde en laatste in de kampioenspoule. Volgende week speelt het nog uit tegen de nummer 4 Almere, maar stijgen op de ranglijst kan niet meer.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland is de Trophy Poule, de degradatiepoule, begonnen met een nederlaag. Het Leidse Diok was aan de Rondgang met 15-20 te sterk. De thuisploeg zette de eerste score op het bord en kwam in de laatste twintig minuten nog goed terug van een achterstand. Even leek het er zelfs op dat de Hoekse rugbyers nog een try zouden maken, maar dat lukte toch niet.
Hoek van Holland won eerder in de reguliere competitie wel van de regerend landskampioen, die afgelopen zomer veel spelers kwijtraakte.

Ellen Grimbergen

Voetbal - Jeremy van Uunen vertrekt na dit seizoen bij Westlandia-zondag. De aanvaller, met 11 doelpunten clubtopscorer, heeft getekend bij SC Feyenoord.

Vrijdag

Voetbal - Daan van Unen stopt na dit seizoen met voetballen bij FC 's-Gravenzande. De verdediger vertrekt dan voor zijn studie naar Zweden. Van Unen begon met voetballen bij het voormalige Rood Wit (later FC 's-Gravenzande) en ging op zijn elfde naar Sparta. Vanwege zijn studie koos hij ervoor om in het seizoen 2020-2021 terug te keren naar zijn oude club FC 's-Gravenzande.

Donderdag

Schaken - Basisschool Het Galjoen uit Den Hoorn is woensdagmiddag Westlands kampioen schoolschaken geworden. De finaledag vond plaats in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Het Galjoen was overtuigend de beste, de strijd om de plekken 2 tot en met 5 was een stuk spannender. Het zilver ging naar de Hofvilla uit Wateringen. De derdee plaats was uiteindelijk voor de Joannesschool uit Naaldwijk die één bordpunt voor bleef op de Rehobothschool uit Naaldwijk.

Woensdag

Voetbal - MV'27 heeft de inhaalwedstrijd tegen Zuid West DH dinsdagavond met ruime cijfers gewonnen. In Den Haag werd het liefst 0-6. Namens de Maaslanders waren Michael Berrevoets (vier keer) en Dennis Louter (twee keer) trefzeker. MVV'27 stijgt naar de zesde plek in de derde klasse B.

Voetbal - In de Halve Maan Cup (Haaglanden Voetbal Toernooi) won KMD met 2-5 van DHL. In Delft maakten Dylan Groen, Jules Maring (twee), Jesse de Waard en Daan van Zuilen de Wateringse doelpunten. Na een 0-5 stand scoorde DHL nog twee keer.