Archief
Privéfoto

Halfzus vermiste Jim: 'Jongen, laat alsjeblieft iets van je horen'

Wendy Moor-Olsthoorn heeft het zwaar als ze vertelt over de vermiste Westlander Jim Olsthoorn. Haar jongere halfbroer verliet op 12 januari zijn woning aan de St. Jorisweg in Delft, nadat hij eerder die dag nog bij moeder aan de Sint Martinusstraat in Naaldwijk was geweest.

"Ik pieker er veel over en denk elk moment aan hem. Jim, laat alsjeblieft iets van je horen als je dit leest", zegt zij tegenover mediapartner Omroep West.

De politie meldde zijn vermissing dinsdag en gaf daarbij zijn naam en foto vrij. De 26-jarige Olsthoorn woont al jaren begeleid en met veel plezier in Delft, vertelt Wendy. "Het ging allemaal heel goed en ik ben begin deze maand nog samen met hem op pad geweest. Jim is echt een hele lieve man, ontzettend vrolijk en altijd geïnteresseerd in anderen."

"Het is niks voor hem om plotseling niks meer van zich te laten horen", vertelt ze. "Ik maak me enorm zorgen en begrijp er helemaal niks van. Hij is nog nooit eerder weggelopen en normaal altijd in het bezit van zijn telefoon. Ook houdt hij altijd contact met zijn moeder."

Spoorloos verdwenen

Nadat Olsthoorn op 12 januari het huis van zijn moeder verliet, is hij nog in zijn woning in Delft geweest. Vervolgens ontbreekt ieder spoor. "Diezelfde avond heeft hij nog wel gebruikgemaakt van internetbankieren op zijn mobiel, maar daarna is er niks meer van hem vernomen. Dat hij nu niet bereikbaar is, roept veel vragen bij mij op." Zelf denkt de vrouw dat haar dertien jaar jongere halfbroer mogelijk bij een vriend is in Zeeland, maar dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Volgens Wendy loopt het politieonderzoek nog, maar hebben de tips die tot nu toe zijn binnengekomen niets opgeleverd. "Het is allemaal erg emotioneel en je gaat denken aan de raarste scenario's." Jim draagt waarschijnlijk een lichtgroene jas, een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen. Hij is 1,70 meter lang en heeft grijsblauwe ogen. "Hij kijkt een beetje naar beneden doordat zijn linkeroog afwijkt. Hierdoor is hij makkelijker te herkennen."

Onderzoek in volle gang

Een woordvoerder van de politie laat aan Omroep West weten dat het onderzoek nog in volle gang is. "We bekijken momenteel camerabeelden en zijn druk bezig met het onderzoek." Mensen met meer informatie wordt gevraagd de politie te bellen.