Archief
WOS

WOS

Evenement Elfstedentocht 1963 op herhaling door 'overweldigende belangstelling'

Het Westlands Schaatsmuseum blikt komende woensdagmiddag 25 januari opnieuw terug op de Elfstedentocht van 1963. Dat deed het afgelopen woensdag ook al, maar toen kon niet iedereen naar binnen.

Het museum spreekt over een 'overweldigende belangstelling'. Dit zorgde ervoor dat om veiligheidsredenen niet alle belangstellenden konden worden toegelaten. Om iedereen een kans te geven het evenement alsnog bij te wonen, wordt er dus een tweede middag georganiseerd. Vooraf aanmelden is nu wel verplicht.

De middag begint om 14.00 uur en het programma blijft onveranderd. Zo is er eerst de vertoning van een film over het winterweer in 1963, waarna Westlander Joop Raaphorst vertelt over zijn deelname aan deze barre tocht. Er wordt afgesloten met een film met originele beelden van de Elfstedentocht van 1963.

Het Westlands Schaatsmuseum vind je aan de Parallelweg 43 in 's-Gravenzande. "Wij hopen opnieuw op een grote belangstelling, ook van hen die wij tot onze spijt op 18 januari geen toegang meer konden verlenen", aldus het museum.