Archief
Raadhuis Wateringen

Raadhuis Wateringen

Oude Raadhuis Wateringen gerenoveerd: 'Vooral architectuur is uniek'

Werken op de plek waar de burgemeester vroeger aan zijn bureau zat? Of vergaderen in een raadszaal uit 1938? Het kan nu allemaal in het gerenoveerde en monumentale Raadhuis in Wateringen.

Van de buitenkant is niks te zien, maar het Raadhuis is flink vernieuwd van binnen en daarmee omgetoverd tot kantoor, vergader, én evenementenpand. "Wat dit gebouw uniek maakt, is vooral de architectuur", vertelt Rabia Alkilic van Het Oude Raadhuis van Wateringen. Het pand stamt uit 1938 en is ontworpen door architect Alexander Jacobus Kropholler.

"Korpholler is een echte Nederlandse architect. Het gebouw kenmerkt zich door de velebogen en muren van baksteen die zijn gekleurd met glazuur. De prachtige glas-in-lood ramen en de symboliek op de muren zorgen voor een bijzondere sfeer."

Speciaal ontworpen meubels

Bij de renovatie is dan ook geprobeerd om de staat van het pand in tact te houden. Wél is bij de renovatie geprobeerd de oorspronkelijke bouw in tact gehouden "Wel hebben we overal nieuwe gestuukte muren en nieuwe, handgemaakte en speciaal ontworpen meubels."

Ook hebben alle zes ruimtes voor meetings en events een eigen koffiemachine en minibar gekregen. "We willen aansluiten bij de luxe van dit pand en mensen zoveel mogelijk in zoveel mogelijk comfort laten werken."

Prijskaartje

Maar aan al die luxe zal vast ook een prijskaartje hangen? Volgens Alkilic valt het mee. "Flexwerkers kunnen al voor 15 euro per dag bij ons terecht", aldus Alkilic. Maar zitten zelfstandigen en bedrijven ook op een locatie als het Raadhuis te wachten? Volgens Alkilic wel. "juist ondernemers die veel thuis werken en daar geen klanten of gasten kunnen of willen ontvangen, of bedrijven die iets bijzonders willen, zijn bij ons aan het juiste adres."