Archief
Livestream Valto

Livestream Valto

Valto verslaat ook Tilburg, ODO wint derby tegen Dijkvogels

De korfballers van Valto blijven ook in de zaal ongeslagen. De Lierenaren wonnen zaterdagavond met 26-21 van Tilburg en mogen zich nu opmaken voor de topper tegen Die Haghe.

Het was de eerste keer dit zaalseizoen dat Valto écht getest werd. De Westlanders kregen tegen de (tot zaterdag) nummer 3 de zege dan ook niet cadeau. Beide ploegen scoorden veel: bij rust was de stand 14-13. In het slot van de tweede helft kon Valto pas echt afstand nemen.

Door de vijfde zege op rij gaat Valto samen met Die Haghe aan kop in de overgangsklasse D. De twee ploegen treffen elkaar komende zaterdag in De Lier.

Assistent-trainer Thomas Reijgersberg was niet helemaal tevreden over zijn spelers:

Verlies Ondo in topper, Maassluis wint wel

Een klasse lager, de eerste klasse, stond de topper op het programma tussen koploper Excelsior en nummer 2 Ondo. De 's-Gravenzanders verloren met 19-17 en zien daardoor de achterstand op Excelsior oplopen naar drie punten.

In diezelfde klasse won streekgenoot ckc Maassluis wel, van IJsselvogels en dat is een vrij uitzonderlijke prestatie, liet trainer Johan van Barneveldt weten aan WOS Sport. De oefenmeester noemde IJsselvogels 'een vervelende plakvlieg'. Maassluis probeerde de hele wedstrijd afstand te nemen, maar steeds als de ploeg iets uitliep, kwam IJsselvogels weer iets terug. Desondanks werd het 20-22 en staat Maassluis nu op de vijfde plek.

De reactie van trainer Johan van Barneveldt:

Komende zaterdag staat de streekderby op het programma tussen Ondo en Maassluis. Het verschil tussen beide ploegen is nog maar twee punten.

ODO zegeviert in streekderby

ODO pakte in de streekderby tegen Dijkvogels pas de tweede overwinning van dit seizoen. In Maasland werd het 19-12. Voor Dijkvogels is het geringe aantal doelpunten mogelijk reden tot zorgen.

Door dit resultaat staan ODO en Dijkvogels nu in punten gelijk.

Alle uitslagen

Overgangsklasse D
Valto - Tilburg 26-21

Eerste klasse G
IJsselvogels - Maassluis 20-22
Excelsior - Ondo 19-17

Tweede klasse G
ODO - Dijkvogels 19-12