WOS/Leo de Jong

Velo wint Wateringse derby in Westland Cup

Bekerhouder Velo heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de tweede ronde van de Flynth Westland Cup. De Wateringers wonnen na een goede tweede helft in eigen huis de dorpsderby van KMD: 2-0.

Aan de Noordweg stonden de koploper van de eerste klasse B en de nummer zes van de derde klasse B tegenover elkaar. Maar het was die laatste ploeg - KMD dus - die op het regenachtige sportpark aan de Noordweg het beste uit de startblokken kwam en in de beginfase zeker niet onder deden voor de 'buurman'. Sterker: de mannen van trainer Dennis Roerade hadden in de eerste helft dé kans op de openingstreffer. Na een overtreding van Velo-verdediger Mike Das nipt in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Arend Baljeu schoot de bal hard in de hoek, maar doelman Jari Puister redde knap. De bal vloog omhoog en leek met effect alsnog in het doel te belanden. Puister was echter op tijd terug en voorkwam zo de 0-1.

Velo leek daarmee wakkergeschud en trok het initiatief daarna steeds meer naar zich toe. De ploeg kreeg uit twee vrije trappen van Ricky van Mierlo nog goede mogelijkheden op een doelpunt, maar het bleef tot aan de rust 0-0. Beide ploegen moest vlak voor het einde van de eerste helft overigens wel gedwongen wisselen. Scheidsrechter Bas Persoon gaf voordeel na een overtreding op Joey Kouters (Velo), maar vlak daarna klapten Irshan Jagbandhan (Velo) en KMD-doelman Sam Bouwmeester op elkaar. Zij konden niet verder meer. Bij de gasten moest daardoor Odens van der Zwan zijn opwachting maken in het doel.

Van der Zwan was in de tweede helft wel betrokken bij de openingstreffer van Velo. Door een fout van de doelman kon Kouters met de borst de bal in het doel leggen. Hoewel de goalie zijn fout later nog wel goedmaakte, door knap te redden op een schot van dichtbij, kon hij niet voorkomen dat Delano Vogel de 2-0 op het scorebord zette: Vogels vrije trap ging door de muur heen.

Velo speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de wedstrijd Lyra - Quintus.

Joey van Eijk, Senna Penning

Excelsior Maassluis - Jong Sparta Rotterdam 2-4 (2-0)
Dave van Delft, Pieter Langedijk

Excelsior-trainer Dogan Corneille over de wedstrijd en de rest van het seizoen:

Naaldwijk - MSV'71 2-0 (0-0)
Dennis de Groot, Floris Groot

Vrouwen
FC 's-Gravenzande - Oranje Wit 10-0

Vanaf het trainingskamp blikt Westlandia-zaterdag-trainer Theo Verbeek vooruit op de rest van het seizoen:

Maasdijk is op trainingskamp in Zutphen, trainer Dennis van der Steen blikt vanaf daar vooruit op de rest van het seizoen:

De wedstrijd Schipluiden - GDA ging niet door. Trainer Benjamin van der Zwan nam wel de tijd om vooruit te kijken op de rest van het seizoen:

Den Hoorn zou zaterdag spelen tegen FC 's-Gravenzande, maar ook die wedstrijd werd afgelast. Trainer John Hage kijkt wel alvast vooruit: