Archief
WOS

Nieske Dijkshoorn trekt BBB-lijst bij verkiezingen waterschap

Nieske Dijkshoorn uit Maasland doet bij de waterschapsverkiezingen in maart mee namens de BoerenBurgerBeweging. De Midden-Delflandse is zaterdagochtend gepresenteerd als lijsttrekker.

Dijkshoorn heeft samen met haar man een melkveebedrijf in de Duifpolder in Maasland. Zij maakt momenteel al deel uit van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland, maar dan namens de 'geborgde' fractie ongebouwd, die de melkveehouders vertegenwoordigt.

De BoerenBurgerBeweging doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen in de waterschappen. In de komende weken presenteert de partij de rest van de lijst. Op een foto op Twitter zijn onder andere regiogenoten Bert van der Kooij (melkveehouder uit Maasland, eerder raadslid bij CDA Midden-Delfland) en Jan van den Berg uit Schipluiden (heeft nu een geborgde zetel namens ongebouwd) te herkennen.

Verandering geborgde zetels

Op dit moment zijn nog negen zetels in het waterschapsbestuur niet verkiesbaar, maar 'geborgd'. Bij de komende verkiezingen verandert dat. De categorie bedrijven (heeft nu vier zetels) vervalt, de categorie ongebouwd (heeft nu vier zetels) gaat naar twee zetels en de categorie natuurterreinen (heeft nu één zetel) gaat eveneens naar twee zetels.