Archief

Kuivenhoven heeft PDC-tourkaart terug

Maik Kuivenhoven mag in 2023 weer deelnemen aan een aantal belangrijke toernooien van dartsbond PDC. De 34-jarige Naaldwijker heeft de daarvoor benodigde tourkaart weer in bezit.

Kuivenhoven was na een teleurstellend 2022 buiten de top 64 van de wereld gevallen. Daarmee verloor hij automatisch zijn tourkaart. Om die terug te verdienen nam hij deze week deel aan de zogenoemde Qualifying School in Kalkar, Duitsland. Alle dagwinnaars en de daarnaast de best presterende spelers ontvangen een tourkaart.

De Westlander verloor zaterdagmiddag weliswaar de finale van landgenoot Jeffrey de Zwaan (6-3), maar had door zijn prestaties in voorgaande dagen al genoeg punten verdiend dat hij zich verzekerde van een plek bij de beste tien darters van deze week. Daarmee is hij dus zeker van een tourkaart.

De tourkaart geeft twee jaar lang het recht om deel te nemen aan PDC-toernooien, waaronder de Players Championship. Deelname aan het UK Open en de kwalificatietoernooien van de EuroTour zijn eveneens verzekerd. Daarnaast mogen spelers meedoen aan de kwalificaties van de Grand Slam of Darts, World Series of Darts Finals en het PDC World Darts Championship