Archief
JB Media

Neerstorten vliegtuigje in Calandkanaal was 'noodlottig ongeval'

Bij het neerstorten van een Noors vliegtuig in het Calandkanaal tegenover bij Hoek van Holland in juni vorig jaar was sprake van een noodlottig ongeval, waarbij het slechte weer mogelijk een rol speelde.

Dat blijkt uit het politieonderzoek, dat inmiddels is afgerond. Bij het ongeval kwamen de twee inzittenden, een man van 58 jaar en zijn zoon van 15 jaar, om het leven.

Het vliegtuigje van het type Dyn'Aéro MCR01 met de twee inzittenden landde zondag 5 juni op het vliegveld van Husum-Schwesing in Noord-Duitsland. Daar hebben de inzittenden korte tijd gesproken met de directeur van het vliegveld. Daarna is het vliegtuig weer opgestegen met als doel Bonnevaux in Frankrijk.

Rond 16.45 uur vloog het vliegtuig Nederland binnen. Toen heeft de piloot nog contact gehad met de toren in Eelde. Daarna sprak hij nog met de verkeersleiding van het leger, Dutchmil. Wat er vervolgens is gebeurd en hoe het vliegtuig bij Hoek van Holland is gecrasht, is niet achterhaald. Rond 18.50 uur kwamen de eerste meldingen, toen een patrouilleboot van het Havenbedrijf Rotterdam wrakstukken vond in het Calandkanaal.