Archief
WOS

WOS

Geen jaarwisselingsschade in Midden-Delfland

De afgelopen jaarwisseling heeft in Midden-Delfland niet gezorgd voor schades aan gemeentelijke eigendommen. Dat meldt burgemeester Bram van Hemmen op sociale media.

De burgemeester zegt het zelf bijna niet te kunnen geloven. "Nadat onze buitendienst medewerkers tijdens meerdere rondes goed gekeken hebben, is de conclusie dat de jaarwisseling in Midden-Delfland voor geen schade aan gemeentelijke eigendommen heeft gezorgd. Een groot compliment aan al onze inwoners: bedankt!", schrijft hij.

De afgelopen jaren was er wel schade. Vorig jaar werd dat geschat op een bedrag van zo'n 3.000 euro. In 2021 en 2020 lag dat bedrag op respectievelijk 1.500 en 2.000 euro.

Verloop jaarwisseling

In een brief aan de gemeenteraad schrijft de burgemeester, dat vooraf gezorgd was voor preventief cameratoezicht aan de Kasteellaan in Schipluiden, achter de supermarkt. "Tijdens eerdere jaarwisselingen kwamen er op deze locatie veel meldingen van overlast door jeugd."

De jaarwisseling is verder 'in de lijn der verwachting' rustig verlopen. "Er hebben zich geen grote verstoringen van de openbare orde voorgedaan. Enkele keren heeft de politie een knijpwagen ter plaatse laten komen, om een smeulend brandje/materiaal te laten verwijderen."

In Den Hoorn werd er ingegrepen op een melding van groep van zo'n 50 jongeren rond de 14 tot 16 jaar oud die voor overlast zorgden. Aan een aantal van hen is een waarschuwing uitgedeeld en twee zijn naar bureau Halt verwezen. Er is één proces-verbaal opgemaakt voor het dumpen van grote hoeveelheden grofvuil aan het bedrijventerrein Harnaschpolder. Aan het begin van de avond werd er een grote brand gemeld bij de Plus in Den Hoorn. De brand was binnen 30 minuten meester.

In Schipluiden vond een vuurwerkongeval plaats waarbij iemand levensgevaarlijk gewond raakte. De buurtpreventie heeft een volle lachgastank aangetroffen op de Tiendweg. Op de cameralocatie achter de Albert Heijn is het rustig gebleven.

In Maasland bleef het rustig qua meldingen.