Archief
TC Honselersdijk

TC Honselersdijk

100ste jeugdlid voor TC Honselersdijk

Door een steeds verder dalend aantal jeugdleden vond de Honselse tennisverenging het begin 2017 tijd voor een effectief wervingsbeleid. Alles werd uit de kast getrokken om jongeren uit de regio te verleiden om te gaan tennissen in Honselersdijk. Het nieuwe jaar start nu met een recordaantal van 100 jeugdleden.

Het enthousiasme van de club naar buiten uitdragen. Dat was een van de opdrachten aan het bestuur en de jeugdcommissie om het aantal jeugdleden te laten stijgen. De nieuwe leden vinden het "Een leuke (team)sport en een gezellige groep." Een van de nieuwe leden komt uit Den Haag, omdat ze vindt dat er goed les wordt gegeven. De kinderen laten ook weten dat zij de 'meester' heel erg leuk vinden en dat de tennisvereniging top is.

Trainer Richard van der Spek was een van de initiatiefnemers: "Zes jaar geleden hebben we met onder andere de jeugdcommissie een groot plan gemaakt om actief leden te werven. Ook hebben wij geprobeerd om ons enthousiasme over te brengen op onze bestaande leden. In zes jaar hebben wij nu 100 jeugdleden en het aantal stijgt nog steeds."

Om de leden te behouden, gaat de vereniging af op een onderzoek van de landelijke tennisbond. "Als vereniging moet je proberen het hele gezin bij tennis te betrekken. Ook moet je ervoor zorgen dat er genoeg te doen is en de jeugd wedstrijden kan spelen."

Ook de voorzitter van de jeugdcommissie Robbert van Oppenraaij is tevreden: "Het doel is bereikt, we hebben een ongelooflijk mooie groep enthousiaste kinderen in alle leeftijden en van alle niveaus. We willen zeker doorgroeien, maar de aandacht gaat ook uit naar het enthousiast houden van de huidige groep."