Archief
Regio 15

Regio 15

Crowdfunding om overleden Maassluizer (55) in Nigeria te begraven

De 55-jarige Maassluizer die vorige week donderdag dood werd gevonden in een sloot in Schipluiden, wilde graag begraven worden in de Nigeriaanse stad Lagos. Familie en vrienden zijn daarom een crowdfunding gestart.

De man kwam om het leven na een eenzijdig ongeluk. Hij was met zijn scooter het water langs de Rijksstraatweg ingereden. Dat gebeurde vermoedelijk woensdagavond, omdat hij die avond nog contact had met een automobiliste, zo blijkt uit politieonderzoek. De volgende ochtend werd zijn lichaam aangetroffen in het water.

"Mijn lieve vader, broer, vriend en collega is onverwachts overleden bij een eenzijdig ongeluk in Schipluiden, hij is helaas in stilte alleen overleden", zo is te lezen op een crowdfundingpagina. Obi, zoals de man heette, wilde graag begraven worden in Nigeria. Om dat mogelijk te maken, wordt nu geprobeerd om 20.000 euro op te halen. Doneren kan via de website Doneeractie.nl. "Obi is altijd een geliefd persoon geweest en stond altijd klaar voor iedereen. Daarom willen wij u allen van harte vragen een bijdrage te storten."

'Allemansvriend'

"Wij zijn op het moment helemaal verslagen rondom dit enorme verlies. Zoals velen van jullie weten is Obi een allemansvriend. Iedereen is enorm verdrietig door dit enorme verlies. Hij was altijd een sterke man en genoot van volop van het leven", zo gaat de tekst verder. "Hij heeft altijd heel hard gewerkt en heeft veel reizen gemaakt waarbij hij veel mensen in hun hart heeft geraakt door zijn vriendelijkheid en vooral behulpzaamheid."

Automobiliste gezocht

De politie is in deze zaak nog op zoek naar een specifieke getuige. De vrouw die Obi woensdagavond sprak, kan het onderzoek mogelijk verder helpen. Zij reed in een rode auto en stond woensdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur stil op de kruising 's Herenstraat met de Prinses Beatrixlaan/Molenweg in Maasland. De vrouw wordt verzocht zich te melden bij Team Verkeer via 0900-8844.