Archief
Google StreetView

Google StreetView

Rechter buigt zich nog over exploitatievergunning Luna Events

De rechter buigt zich nog over de nieuwe voorwaarden die de gemeente Westland wil opnemen in de exploitatievergunning voor het zalencomplex Luna Events in Honselersdijk.

Dat meldt burgemeester Bouke Arends in een memo aan de gemeenteraad. Daarmee beantwoordt hij vragen van de WOS over de stand van zaken met betrekking tot Luna Events. "Ik hecht eraan eerst de leden van de commissie Bestuur en Economie te informeren, voordat de pers wordt geïnformeerd", verklaart Arends.

Op 12 mei afgelopen jaar heeft de gemeente een zogeheten vooraankondiging last onder dwangsom en bestuurlijke boete gestuurd naar Luna Events in verband met de vechtpartij op 16 april. De exploitant van dit zalencomplex bij de bloemenveiling heeft hierop een zienswijze ingediend. Na beoordeling van de zienswijze heeft de gemeente besloten de last onder dwangsom uiteindelijk niet te versturen.

Racen en driften

"Wel is een aantal andere maatregelen genomen", aldus Arends, "zoals het opleggen van een bestuurlijke boete (6 juli 2022) en het toevoegen van expliciete voorwaarden aan de exploitatievergunning (25 mei 2022). Deze gaan onder andere over het voorkomen van ongeregeldheden in de vorm van samenscholing in de directe omgeving, racen en driften."

Tegen de exploitatievergunning heeft Luna Events beroep ingesteld bij de rechtbank, met het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek is momenteel bij de rechtbank in behandeling, aldus Arends.