Archief
Archief Google Streetview

Archief Google Streetview

'De Stalen Boom' komt terug op Patijnenburg

Het kunstwerk 'De Stalen Boom’ komt binnenkort terug op het Patijnenburg in Naaldwijk, zo heeft wethouder Barend Rombout van de gemeente Westland bevestigd.

Rombout zei dit maandagavond in reactie op een rondvraag van Peter Duijsens (Westland Verstandig) tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

Het kunstwerk dat aan de kant van de Secretaris Verhoeffweg stond, moest vorig jaar worden weggehaald in het kader van de totale vernieuwing van het Patijnenburg. Duijsens zei benaderd te zijn door een aantal bewoners die het beeld 'De Stalen Boom' misten. "Komt dat beeld nog terug?", wilde Duijsens weten.

Rombout: "Het kunstwerk is op de opslaglocatie nauwkeurig nagekeken. Er was een scheurtje in de metalen constructie en het werk is inmiddels gerestaureerd. Het beeld komt terug op de locatie na afronding van de werkzaamheden."

Toevoeging om 14.50 uur: Het kunstwerk heet officieel Porta Arkadia en is gemaakt door kunstenaar Egidius Knops. De in 1945 in het Limburgse Simpelveld geboren Knops woont en werkt al zeer lange tijd in Berlijn.