Archief

Werken Henk Fortuin vinden nieuwe opslag

De werken van de Maassluise schilder Henk Fortuin hebben een nieuwe opslagruimte. Ze zijn nu te vinden op een zolderverdieping van restaurant Camelot in de Veerstraat.

De Stichting Henk Fortuin liet afgelopen december weten dat het spoedig op zoek was naar nieuw onderdak. Het vorige onderkomen bij gezondheidscentrum Arco Iris aan de Dr. Kuyperkade zou vanaf eind januari niet meer beschikbaar zijn. De oproep had effect. "Op een recente oproep voor een onderkomen reageerden Michel en Jenny Stoorvogel van Camelot aan de Veerstraat positief. Kunstliefhebber Michel stelt de vrijstaande zolderverdieping van het restaurant beschikbaar", aldus de stichting. Afgelopen weekend is het eerste deel van de collectie al verhuisd.

De schilderijen en tekeningen van de Maassluise schilder kregen sinds zijn overlijden in 2007 inmiddels op verschillende plekken onderdak. De werken worden ook met enige regelmaat geëxposeerd, onder andere in het Douanehuisje, Museum Maassluis en ook buiten Maassluis, zoals vorig jaar in Rozenburg en Hoek van Holland.

Verhuizing van de werken. Stichting Henk Fortuin

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis