Archief
District 8

District 8

Politie zoekt gooier vuurwerkbom tijdens jaarwisseling in Honselersdijk

De politie is op zoek naar de persoon die tijdens de jaarwisseling in de Vogelwijk in Honselersdijk een vuurwerkbom heeft gegooid naar agenten. Er is deze maandag een getuigenoproep in de sociale media geplaatst.

Het voorval vond plaats in de omgeving van de Patrijslaan. De politie probeerde te voorkomen dat daar midden op de weg een grote hoeveelheid brandbaar materiaal werd aangestoken. Daarbij werd er met zwaar en illegaal vuurwerk gegooid en later zelfs een vuurwerkbom. "Hierbij zijn agenten, tijdens het uitoefenen van hun werk, in groot gevaar gebracht. Dit kan en mag niet gebeuren", aldus de politie.

Vanzelfsprekend is de politie op zoek naar de persoon die de vuurwerkbom heeft gegooid. "Alle informatie die je nog niet gedeeld hebt met de politie kan bruikbaar zijn", stelt de politie in de sociale media. "Daarnaast hebben we al de nodige getuigen en aangevers gesproken, maar nog niet iedereen waarvan er iets vernield is heeft zich bij ons gemeld. Ook dan kun je 0900-8844 bellen", zo luidt de oproep.