Quintus kan niet stunten tegen koploper, zwaarbevochten zege Velo

De handbalsters van Quintus hebben in de eredivisie niet kunnen stunten tegen koploper VOC. De Heulsen leken in eigen huis lang op weg naar een punt of zege, maar moesten zich in het slot gewonnen geven.

De ploeg uit Kwintsheul draait een moeizaam seizoen, maar speelde tegen de Amsterdamsen een prima wedstrijd. De thuisclub stond vrijwel de gehele eerste helft op voorsprong en ging bij een 13-10 stand de rust in. In de tweede helft leek een overwinning in de maak. Via 15-13 werd het na tien minuten spelen zelfs 19-14.

Daarna ging bij VOC het gas erop en vijf minuten later was de stand bijna gelijkgetrokken: 20-19. De gasten kwamen niet veel later op 21-21, waarna de laatste tien minuten zeer spannend werden. Met nog vijf minuten op de klok ging de score echter van 24-24 naar 24-27 en de eindstand 27-29.

Opnieuw zege Velo

Streekgenoot Venéco/Velo, dat dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau acteert, won in 't Veld (Noord-Holland) voor de vijfde keer op rij. VZV werd met 28-32 verslagen.

Eenvoudig ging het niet en beide ploegen hadden goede perioden. Waar het in de beginfase nog gelijk op ging, sloegen de gasten uit Wateringen plots een gat: 11-17. Maar de thuisploeg knokte zich tot de rust knap terug tot 17-18. In de tweede helft deden de beide ploegen weinig voor elkaar onder. Pas in de slotfase kon Velo het verschil maken en won het met 28-32.

HV Quintus 2 - De Lange Natuursteen/Unitas 20-20

19:00 JuRo Unirek/VZV - Veneco/Velo 28-32
19.00 HV Quintus - VOC Amsterdam 27-29