Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 1: Opnieuw verlies Velo-badminton

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Badminton - In de kampioenspoule van de eredivisie staat Velo nu op de laatste plaats. De Wateringers verloren zondagmiddag met 5-3 bij concurrent Drop Shot in Den Haag. Velo haalde de punten binnen in het vrouwendubbel en de twee mixdubbels. Plaatsing voor de halve finale om de landstitel is met nog drie wedstrijden te gaan eigenlijk alleen theoretisch nog mogelijk. De komende twee wedstrijden zijn tegen favorieten DKC en Duinwijck.

Voetbal - Dave van Delft blijft voorlopig te zien in het shirt van Excelsior Maassluis. De aanvaller heeft zijn aflopende overeenkomst met twee jaar verlengd. Van Delft is sinds de zomer van 2021 actief voor Excelsior Maassluis en speelde tot op heden 51 officiële wedstrijden

Tennis - Arantxa Rus speelt in de eerste ronde van de kwalificaties voor de Australian Open tegen Jessica Bouzas Maneiro. De Spaanse staat op plek 193 op de wereldranglijst, Rus uit Monster is de nummer 115. In de tweede ronde wacht een Australische opponente.

Badminton - Velo lijkt in de kampioenspoule nergens meer om te spelen. Zaterdagavond verloren de Wateringers met 2-6 van Almere. Alleen het vrouwendubbel (Myke Halkema en Milou Lugters) en het enkelspel van Nick Fransman gingen naar Velo. Daarmee is het gat met plek 3, die recht geeft op een halve finale om het landskampioenschap, verder vergroot. Velo staat samen met Drop Shot gedeeld laatste. Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar in Den Haag. Een ruime zege is nodig om nog in de titelrace te blijven.

Handbal - Kelly Vollebregt vertrekt na twee seizoenen bij het Deense Odense. De hoekspeelster maakt gebruik van een optie in haar contract en is zodoende transfervrij. Eerder speelde zij voor Borussia Dortmund, TuS Metzingen, VL Koblenz/Weibern en Quintus.

Zaterdag

Voetbal - Velo heeft ook het tweede oefenduel op het trainingskamp in Maspalomas gelijkgespeeld. Tegen eersteklasser Roda’46 uit Leusden werd het 2-2.

Tennis - Arantxa Rus is samen met Viktoria Kuzmova uitgeschakeld in het dubbelspel in Auckland (Nieuw-Zeeland). In de halve finales was het duo Miyu Kato/Aldila Sutjiadi met 6-4, 4-6 en 10-8 nipt te sterk.

Voetbal - FC 's-Gravenzande heeft de contracten met spelers Yuri Westhoff en Frank Broos verlengd. Westhoff tekent één seizoen bij, Broos is nog zeker tot de zomer van 2025 actief op het Juliana Sportpark.

Vrijdag

Voetbal - Velo heeft in een oefenduel tegen GDA met 0-0 gelijkgespeeld. Streekgenoot Honselersdijk speelde drie korte wedstrijden tegen Nuenen (0-0), Jodan Boys (1-2) en Hoogland (0-3), maar kon er geen winnen.

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft de eerste zege van 2023 binnen. De tweededivisionist versloeg op het trainingskamp in Barcelona derdedivisionist Sparta Nijkerk met 2-1. Voor Excelsior scoorden Devin Plank en Bram Wennekers.

Tennis - Arantxa Rus heeft samen met Viktoria Kuzmova in Auckland (Nieuw-Zeeland) de halve finales van het dubbelspel bereikt. De twee versloegen het koppel Contreras Gomez/Harrison met 1-6, 6-4 en 10-7. Zaterdag spelen Rus en Kuzmova tegen Miyu Kato en Aldila Sutjiadi.

Woensdag

Voetbal - Bram Wennekers heeft zijn contract bij Excelsior Maassluis met één seizoen verlengd, tot de zomer van 2024. De 22-jarige aanvaller is in Maassluis bezig aan zijn tweede seizoen, maar kwam door blessureleed nog niet veel in actie.

Shorttrack - Kay Huisman doet volgende week niet mee aan de EK shorttrack in Gdansk (Polen). De Monsternaar is na de NK van afgelopen weekend niet opgenomen in de EK-selectie. Huisman was in december enige tijd ziek en kon daardoor tijdens de NK niet optimaal presteren.

Maandag

Voetbal - Roy Vermolen en Twan van Meerten hebben zich langer verbonden aan FC 's-Gravenzande. Beide spelers blijven zeker tot de zomer van 2025 actief op het Juliana Sportpark. Zowel Vermolen als Van Meerten is al sinds het seizoen 2012/13 speler van het eerste elftal.

Darts - Maik Kuivenhoven gaat volgende week proberen zijn tourkaart terug te verdienen. Dat doet hij tijdens de zogenoemde European Qualifying School in Kalkar, Duitsland. De Naaldwijker zakte in 2022 uit de top 64 van de wereld en verloor daardoor zijn tourkaart. De tourkaart geeft recht op deelname aan de meeste toernooien van de PDC.