Archief

Hoekse Vispaleis niet verkocht: 'We kunnen weer aan de slag'

Het Vispaleis in Hoek van Holland is al een tijd weer open voor liefhebbers van een haring of kibbeling. Toch is de toekomst van het restaurant lange tijd onzeker geweest.

Een jaar geleden leek het er nog op dat het Vispaleis verkocht zou worden. Eigenaresse Linda Helmich stopte door lichamelijke klachten met het runnen van het restaurant. Omdat er geen opvolger werd gevonden, werd besloten het Vispaleis in de verkoop te doen. In januari 2022 werden daarom de deuren gesloten.

Daarna was het lange tijd onduidelijk wat er met het pand ging gebeuren. Maar na de zomer werd er opeens tóch weer vis verkocht. De zoon van Linda besloot het alsnog over te nemen: "De verkoop is niet doorgegaan. Dus nu kan ik aan de slag", vertelt hij terwijl de klanten weer binnenstromen. Het restaurant is bijna elke dag van de week weer open, behalve op maandag en dinsdag.

Het Vispaleis is al jaren een onmisbare plek voor klanten. "Ik kom hier al jaren", zegt een klant. Een andere klant vertelt dat hij elke week wel een haring probeert te halen. Voor hem was het dan ook een gemis toen het restaurant gesloten is: "Anders moet je bij een andere zaak vis halen en het in je auto opeten. Hier heb je een mooi uitzicht".