Archief
Carry Wilmink

Dordtse triatleet staat achtste zege Sparreboom in de weg

Na vijf opeenvolgende overwinningen is Erwin Sparreboom niet langer de koning van de Nieuwjaarsloop in zijn woonplaats Hoek van Holland. Hij werd zaterdag afgetroefd door een triatleet uit Dordrecht.

Als gevolg van twee vervallen edities wegens corona, kon nu de 45e editie van dit evenement worden gehouden. Er waren in totaal bijna tweehonderd deelnemers.

In de wedstrijd over 10 kilometer heerste Marijn Markusse (30) uit Dordrecht. Hij is onlangs professioneel triatleet geworden en nam al snel de leiding. De eerste achtervolgers waren zevenvoudig winnaar Erwin Sparreboom en Maarten Bakker, deelnemer aan de gelijktijdig gestarte wedstrijd over 5 kilometer.
Na de eerste ronde van 2,5 kilometer door het park De Rondgang had Markusse een voorsprong van 9 seconden, die hij vervolgens doorlopend zou vergroten.

Na 17.58 zegevierde 's-Gravenzander Maarten Bakker als winnaar van de 5 kilometer. Hij werd op 15 seconden gevolgd door Ruben van Seventer uit Hoek van Holland. Snelste vrouw was, voor de zesde opeenvolgende keer, Wietske van der Lans-Vreugdenhil uit De Lier. Haar tijd was 22.40. Tweede werd Lynn van Toledo uit ’s-Gravenzande in 24.10.

Intussen bleef Markusse zijn voorsprong als koploper op de 10 kilometer uitbouwen. Hij finishte na vier ronden in 35.44 en had daarmee precies een volle minuut voorsprong op Hoekenees Sparreboom. In 37.19 kwam een andere thuisloper, Peter Pollemans, als derde over de eindstreep voor het clubgebouw van voetbalclub HVC'10.

Snelste vrouw was Suzan Brienen uit Hoek van Holland, in 46.38. Tweede werd de Honselse Anneke Starrenburg in 48.51, en derde Miranda Kaslander uit 's-Gravenzande in 49.17.

Jeugdlopen

De wedstrijd over 1 kilometer voor de jeugd tot en met 10 jaar werd in 3.45 gewonnen door Boaz Goijert uit 's-Gravenzande, snelste meisje was Pip Denkers uit Hoek van Holland in 4.22.
Op de 2 kilometer won 's-Gravenzander Lars van der Kraan in 7.08, waarmee hij 30 seconden sneller was dan bij zijn winst in 2020. Tweede werd zijn plaatstgenoot Noël Goijert, in 7.18. Bij de meisjes kwamen de thuisloopsters Jette Wessels en Suus van der Wel, in 11.27 hand in hand over de eindstreep.