Archief
Politie

Zandeveltpark tijdens jaarwisseling verboden terrein voor 7 personen

Burgemeester Arends heeft zeven personen een gebiedsverbod opgelegd, omdat zij tijdens de vorige jaarwisseling vuurwerkoverlast en vernielingen hebben veroorzaakt in en rond het Zandeveltpark in ‘s-Gravenzande.

Zij mogen het park en de omgeving daaromheen niet betreden tussen 31 december 15.00 uur en 2 januari 08.00 uur. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een gevangenisstraf of geldboete.

In het Zandeveltpark werden vorig jaar vuurtonnen uitgebouwd met pallets en ander brandbaar materiaal, waardoor flinke branden ontstonden. Ook werd zwaar vuurwerk afgestoken, prullenbakken opgeblazen en delen van de speeltuin in het park beschadigd. De schade liep in de duizenden euro's.

Behalve de gebiedsverboden zijn tien lasten onder dwangsom opgelegd voor het in bezit hebben en afsteken van illegaal vuurwerk op verschillende plekken in Westland. De politie kwam de meeste overtreders op het spoor dankzij meldingen door inwoners. Een last onder dwangsom is bedoeld om herhaling van de overtreding te voorkomen.

Zeven Westlanders hebben van de burgemeester een waarschuwingsbrief gekregen in verband met betrokkenheid bij vuurwerkoverlast. Dertien personen die bij de laatste jaarwisseling een gebiedsverbod of een dwangsom opgelegd hadden gekregen, hebben een herinneringsbrief gekregen. Daarin herinnert de burgemeester ze eraan dat de opgelegde dwangsommen nog steeds gelden en hij niet zal schromen handhavend op te treden.

Het opleggen van bestuurlijke maatregelen vormt een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van de politie, het openbaar ministerie en de gemeente op de jaarwisseling. Doel is de negatieve kanten van de jaarwisseling zoveel mogelijk in te perken.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland