Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

BAB-Vios ontvangt predicaat hofleverancier

Het Wateringse touringcarbedrijf BAB-Vios heeft woensdagmiddag het predicaat hofleverancier gekregen.

Commissaris van de Koning Jaap Smit reikte het wapenschild met bijbehorende tekst 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' uit. Ook de Westlandse burgemeester Bouke Arends was aanwezig bij de uitreiking. Overigens mag het touringcarbedrijf zich feitelijk al enige maanden hofleverancier noemen. Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan eind augustus werd dat al bekendgemaakt.

"Ik voel mij enorm vereerd dat ik vandaag namens BAB-Vios het predicaat hofleverancier in ontvangst heb mogen nemen", zegt directeur Michel Kortekaas. "Dit predicaat is tevens een mooi eerbetoon aan de eerdere generaties, die hun ziel en zaligheid in het familiebedrijf hebben gestopt. Een kroon op het werk van de afgelopen 100 jaar."

BAB-Vios werkt momenteel aan een duurzame toekomst, aldus Kortekaas: "Nu zetten wij volop in om met een zo schoon mogelijk wagenpark te kunnen opereren, waarmee alle bussen overal zijn toegestaan binnen de geldende stedelijke milieu-zones. Daarmee is de volgende stap alweer gezet om binnen enkele jaren het school- en kindervervoer, binnen de stadsgrenzen, met zero-emissie touringcars (accu of waterstof) te kunnen presenteren."

Het predicaat hofleverancier kan door de koning worden verleend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan