Archief
Arnaud Roelofsz

Arnaud Roelofsz

BAB-Vios is nu hofleverancier

Het Wateringse touringcarbedrijf BAB-Vios mag zich voortaan hofleverancier noemen.

Dit werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf, dat is gevestigd aan de Hoefsmid op bedrijventerrein Wateringse Veld. Het predicaat, dat over enkele weken wordt uitgereikt, kan door de Koning worden verleend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan.

In 1922 startte Vios Autobusdiensten onder leiding van Piet Lipman in Wateringen de lijndienst Kwintsheul-Wateringen-Rijswijk. De garage was gevestigd in een kenmerkend pand (inmiddels gesloopt) tegenover het voormalig gemeentehuis aan het Plein. In 1934 was Vios met 80 bussen het grootste busbedrijf van Nederland. In 1949 werd het Rijswijkse busbedrijf BAB (Buitelaars Auto Bedrijf) overgenomen.

In de jaren tachtig werd het noodzakelijk om de bedrijven onder één dak en één bedrijfsnaam verder te laten gaan: BAB-Vios Touringscars was geboren. Later werd ook Hofstad Tours overgenomen, dat nog steeds als apart merk vervoersopdrachten vervult voor onder meer de overheid en ambassades. Uiteindelijk werd in 2005 een nieuw onderkomen gevonden op bedrijventerrein Wateringse Veld.
Inmiddels staat de derde generatie al ruim 37 jaar aan het roer. Huidig directeur Michel Kortekaas is getrouwd met Brigitte, een kleindochter van oprichter Piet Lipman. Ook zij werkt in het bedrijf, net als hun twee zoons.