Archief
WOS

WOS

Extra geld voor Welzijn Midden-Delfland

Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) krijgt tot en met 2026 jaarlijks 50.000 euro extra. Daarmee is de gemeenteraad dinsdagavond akkoord gegaan.

De gemeente besloot enkele jaren geleden om de subsidie op de welzijnsorganisatie met 80.000 euro te korten. Reden daarvoor was een forse bezuinigingsslag om de gestegen kosten voor jeugdhulp te dekken.

In de afgelopen jaren is er echter veel veranderd, liet directeur Nel van der Hoeven twee weken geleden al weten in een commissievergadering. Welzijn Midden-Delfland kreeg extra werk door een groeiende instroom van statushouders in reguliere woningen, het coronavirus en de nasleep daarvan en de groeiende schuldenproblematiek. "Wij moeten keuzes maken en kunnen niet iedereen meteen helpen, met soms grotere, complexe en kostbare problemen als gevolg", aldus Van der Hoeven. "Wij hebben te weinig tijd voor de vrijwilligers en dit maakt het lastiger om vrijwilligers te vinden, te begeleiden en te behouden. Er zijn grenzen aan wat er gevraagd kan worden van inwoners, vrijwilligers en professionals. En deze grenzen zijn binnen SWMD in onze ogen bereikt."

Door de subsidie nu te verhogen, kan SWMD naar eigen zeggen "het team op sterkte brengen".

Nel van der Hoeven vertelde op de radio meer over het extra budget