Archief
WOS

WOS

Gemeente teruggefloten over toedeling Marechausseeterrein

De gemeente Rotterdam mag het Marechausseeterrein in Hoek van Holland niet zomaar overdragen aan de exploitant van Fort 1881. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.

Volgens het Rotterdamse college van B en W is Fort 1881-eigenaar Jurgen Beumer "de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor verkrijging van de erfpachtovereenkomst en de daaruit voortvloeiende uitgifte gronden in erfpacht". De gronden waren in 2019 al toegezegd en daarnaast horen het Fort en het Marechausseegebouw historisch gezien bij elkaar. Beumer wil in het Marechausseegebouw een hotel met 40 kamers realiseren.

FAS2, het ontwikkelingsbedrijf van familie Van Bergen uit Hoek van Holland, heeft echter ook interesse in het pand en maakte dat kenbaar aan de gemeente. Omdat Rotterdam bij haar standpunt bleef, stapte Van Bergen naar de rechter.

De rechtbank geeft Van Bergen nu gelijk. Volgens de rechter moet er eerst een openbare selectieprocedure worden doorlopen, voordat de gemeente tot een uitgifte in erfpacht (of verkoop) kan overgaan.

De gemeente is de uitspraak nog aan het bestuderen en komt binnen vier weken met een reactie over het vervolg. Rotterdam sluit een eventueel hoger beroep niet uit.