Archief
Ruud Vermeer Fotografie

FC Westland sluit 2022 af met nederlaag bij koploper

De zaalvoetballers van FC Westland hebben de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar verloren. Uit bij koploper Scagha'66 werd het 7-3.

De debutant in de eerste divisie staat daarmee voorlopig op een gedeelde laatste plaats. OACN-Boys heeft net als de Westlanders vijf punten. FC Westland won twee weken terug tegen Futsal Rotterdam (11-6) voor het eerst in competitieverband. Daarnaast speelde het begin dit seizoen nog gelijk tegen Os Lusitanos (8-8) en OACN-Boys (7-7).

Kleine delegatie

FC Westland reisde vrijdagavond met een kleine delegatie af naar Schagen; er zaten maar twee veldspelers op de bank. Desondanks kwam de ploeg wel op een 0-1 voorsprong dankzij James Dhanai. De thuisploeg maakte daarna gelijk en liep vervolgens uit naar 3-1, voordat Karam Boukhari de 3-2 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Scagha uit een rebound op 4-2. Na een rode kaart aan Schaagse kant, en daardoor twee minuten een man-meer-situatie voor FCW, maakte Mo Mouchih de aansluitingstreffer. De Westlanders konden dat goede gevoel echter niet vasthouden. In het slot werd het dus nog 7-3.

Keeper Barry Botman vertelde over de wedstrijd in WOS Sport:

Lijfsbehoud

FC Westland heeft zich voor de tweede seizoenshelft lijfsbehoud ten doel gesteld. Met nog veel thuiswedstrijden en minder verre uitwedstrijden blijft er een hoop vertrouwen in een goede afloop. De thuiswedstrijden zijn straks overigens niet meer in de Poeldijkse Verburchhal, maar in sporthal Hogeveld in Wateringse Veld.

De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 13 januari. FC Westland speelt dan in bekerverband tegen eredivisionist VNS United.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland