Archief
PR

Oud-Westlandprijs voor Ton Immerzeel

Ton Immerzeel, voormalig conservator van het Westlands Museum, is gisteren onderscheiden met de Oud-Westlandprijs 2022.

De prijs werd gisteren uitgereikt in de Hervormde kerk in Ter Heijde. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Uit acht inzendingen waren eerder drie nominaties gekozen. De overige kanshebbers waren Chris Batist en de stichting Joods Westland. De jury was gisteren unaniem over de winnaar.

"Ton Immerzeel heeft zich naast zijn betaalde functie bij het Westlands Museum jarenlang ingezet voor het behoud van het archeologisch erfgoed in het Westland. Ruim voor zijn aantreden bij het Westlands Museum begin jaren negentig was hij coördinator van de Werkgroep Oudheidkundig Bodemonderzoek en later actief bij de Archeologisch Werkgemeenschap Nederland (AWN)", zo staat in het juryrapport.

"Hij was en is ook nu nog betrokken bij veel Westlandse opgravingen en archeologische waarnemingen. Daarnaast heeft Ton buiten werktijd op vele andere manieren de Westlanders in de breedste zin van het woord enthousiast gemaakt voor het verleden van hun streek. Hij gaf lezingen, nam deel aan redacties, verzorgde eigen publicaties en verleende medewerking aan onderzoek van derden."

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland