Archief
WOS

WOS

Zilveren erepenning voor Ton Immerzeel

Burgemeester Bouke Arends heeft vrijdagmiddag de zilveren erepenning van de gemeente Westland uitgereikt aan Ton Immerzeel, oud-conservator van het Westlands Museum.

Dat gebeurde tijdens de opening van de tentoonstelling 'Jeugdcultuur in het Westland' in het Westlands Museum. De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de het Westland op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied. De onderscheiding bestaat uit een legpenning met draaginsigne en een oorkonde.

Vanaf het ontstaan in 1993 was Ton Immerzeel betrokken bij het museum aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Samen met zo'n 100 vrijwilligers heeft hij gewerkt aan het ontwikkelen en vormgeven ervan. Onder zijn leiding heeft het Westlands Museum de status gekregen als officieel museum en werd het museum opgenomen in het museumregister. Immerzeel heeft zich ingezet om het museum op de kaart te zetten. Mede hierdoor is het Westlands erfgoed door objectregistratie, conservering en archivering, opbouw van de bibliotheek, het verzorgen van rondleidingen, tentoonstellingsbouw en de inrichting en onderhoud van de historische tuin behouden gebleven en onder de aandacht gebracht.

Eerder maakten we onderstaande reportage met Ton Immerzeel:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland