Archief
WOS

WOS

Nog geen duidelijkheid over kermis bij Verdilaan in 2023

Het is nog niet duidelijk hoe volgend jaar de Naaldwijkse kermis in de omgeving van de Verdilaan eruit zal zien.

Dit komt naar voren in het antwoord van burgemeester Bouke Arends op vragen van de fractie PvdA Westland. De socialisten stelden op 19 augustus dat er op de Verdilaan sprake was van een onveilige situatie. Dit jaar stonden voor het eerst geen attracties op de Verdilaan.

Waarom is er besloten om de Verdilaan open te houden voor doorgaand verkeer?, wilde de PvdA weten. En ook of er is nagedacht over de veiligheid van kermisbezoekers. De fractie snapte bijvoorbeeld niet waarom er geen waarschuwingsborden stonden en waarom het doorgaand verkeer op de Verdilaan in die kermisweek nog steeds 50 kilometer per uur mocht rijden.
Kan de Verdilaan volgend jaar niet weer gesloten worden voor doorgaand verkeer net als de jaren voorheen?, was de slotvraag.

Arends schrijft vandaag: "Afgelopen zomer was de inrichting van de kermis anders dan voorgaande jaren en wilde de organisator geen attracties op de rijbaan van de Verdilaan plaatsen. Daarom was het niet nodig de Verdilaan af te sluiten en dus is dit niet opgenomen in de vergunningaanvraag. Daarbij is de doorgang van de Verdilaan ook wenselijk voor de bereikbaarheid van het centrum, het openbaar vervoer en voor de hulpdiensten."

Op de vraag over het ontbreken van waarschuwingsborden wordt niet ingegaan. Arends schrijft tot slot: "In de evaluatie van de Westland Reünie is deze verkeerssituatie nadrukkelijk besproken. Voor een volgende editie wordt gekeken naar een andere opzet."