Archief
WOS

WOS

PvdA: Onveilige situatie bij kermis in Naaldwijk

Tijdens de huidige kermis in Naaldwijk is de Verdilaan open voor het doorgaande verkeer en dat leidt tot onveilige situaties, zo stelt de gemeenteraadsfractie van de PvdA.

De fractie wil van burgemeester Arends weten, waarom de veiligheid niet beter is geregeld en wat eraan gedaan wordt om dat volgend jaar beter te doen. Eerder deze week zijn ook al door burgers in de sociale media zorgen uitgesproken over de actuele verkeersveiligheid op het weggedeelte tussen de Sibelius en de Bachlaan.

Volgens de PvdA was er in het verleden sprake van een duidelijke en veilige situatie, omdat de Verdilaan bij de inrit naar het AH-parkeerterrein voor het doorgaande verkeer was afgesloten en de kermis meer geconcentreerd was. Nu is dat anders, aldus de fractie. "Hekken en waarschuwingsborden ontbreken terwijl kermisbezoekers gewend zijn om overal te kunnen lopen tijdens de kermisweek."

In schriftelijke vragen verwijst de PvdA naar een incident dat donderdag plaats had. Ruziënde jongeren renden de Verdilaan op, waarbij ze bijna onder een passerende auto kwamen. Hun boosheid keerde zich tegen de automobilist waarbij zij zich afreageerden op de motorkap. Door het verkeer op de Verdilaan konden beveiligers niet op tijd ingrijpen, aldus de PvdA.

Waarom mag het doorgaand verkeer op de Verdilaan in deze week nog steeds 50 kilometer per uur rijden?, vraagt de fractie, die graag wil dat de Verdilaan volgend jaar weer gesloten wordt voor doorgaand verkeer, net als in voorgaande jaren.

Bereikbaarheid voor hulpdiensten

In de Westland Reünie-krant, die huis aan huis verspreid is, staat aangegeven dat er hard is gewerkt aan de veiligheid bij de feestweek. Met het oog op de bereikbaarheid van het centrum voor de hulpdiensten zijn de doorgaande wegen zo veel mogelijk in tact gehouden.

WOS