Archief
WOS

Wim Staessens stopt als directeur Koningshof

Wim Staessens neemt eind december na vijf jaar afscheid als directeur van Theater Koningshof in Maassluis. Hij gaat per 1 januari aan de slag bij cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur.

De van oorsprong Vlaamse directeur trad in februari 2018 aan in Koningshof. In vijf jaar tijd heeft hij het theater weer op de kaart gezet. Al in zijn eerste jaar groeide het aantal bezoekers bij film- en theatervoorstellingen met tien procent. Verder nam hij het initiatief voor een grootschalige theatervoorstelling met 120 spelers in het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg.

"Ik ga deze bruisende plek in Maassluis zeker missen. Het team is geweldig, er is een passend aanbod met partners en bovenal is er veel en hartelijk publiek dat de vele mogelijkheden van deze culturele hotspot goed weet te gebruiken", zegt Staessens, die het theater met een goed gevoel achterlaat. "Ik heb het geloof dat ik een financieel gezonde en enthousiaste organisatie achterlaat met de potentie om nog verder te groeien en te ontwikkelen."

Het bestuur van Koningshof gaat de komende tijd op zoek naar een geschikte opvolger.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis