Archief
Wim Staessens via Facebook

Wim Staessens via Facebook

Wim Staessens nieuwe directeur Theater Koningshof

Wim Staessens wordt per 1 februari de nieuwe directeur van Theater Koningshof in Maassluis. Hij volgt Marcel 't Sas op, die na anderhalf jaar deze maand afscheid neemt als interim-directeur van het theater. Op dit moment is Staessens actief bij de Stadsgehoorzaal en Kade 40 in Vlaardingen, maar daar stopt hij mee, aldus een woordvoerder.

De aankomend directeur van Koningshof startte zijn loopbaan bij theatergezelschappen in Rotterdam. Vervolgens regisseerde hij voor een aantal landelijke festivals voorstellingen op locatie. Hij heeft diverse (educatieve) kunstprojecten opgezet, waarbij steeds met partners uit de stad en regio werd samengewerkt.

Het bestuur is blij met de benoeming van Wim Staessens en heeft er vertrouwen in dat hij Theater Koningshof op een energieke manier verder gaat uitbouwen. Deze maand neemt Marcel 't Sas afscheid van Koningshof om aan een nieuwe opdracht te beginnen voor de beleidsafdeling van de gemeente Maastricht. In januari is er even geen directie, maar neemt het personeel lopende zaken waar.

Categorieen:
Maassluis Cultuur