Archief
Archief WOS

Archief WOS

Huisvesting op terrein kwekers laat nog op zich wachten

Er is nog geen indicatie te geven van de termijn waarop de eerste plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten op het erf bij tuinders in Westland uitgevoerd kunnen worden.

Er zijn inmiddels meer dan tien initiatieven aangemeld, waarvan er in dit stadium drie als 'zeer kansrijk' kunnen worden bestempeld, aldus wethouder Pieter Varekamp. Hij meldde dit dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad, in antwoord op vragen van D66 en Westland Verstandig.

"Ik hoor geluiden dat er vreselijk lastig wordt gedaan", zei Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig. Varekamp reageerde ontstemd: "Ik vind het wel jammer dat u de beeldvorming negatief maakt."
Er zijn volgens hem momenteel drie gevallen waarin met de betrokken ondernemers gesproken wordt hoe de huisvesting uitgevoerd zou kunnen worden. "Maar ik kan nu geen datum afgeven. Ik kan nu niet zeggen dat het 15 december wordt, 15 januari of 15 februari. Maar ik kan u wel zeggen dat het constructief is, met een positief uitzicht", aldus Varekamp.

Ook bij andere actuele plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten wil het niet erg vlotten, zoals onlangs duidelijk is geworden.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland