Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 43: Halve finale eindstation Van Duijvenbode op EK

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er vanavond niet in geslaagd om de finale van het EK darts te bereiken. De 's-Gravenzander strandde in de halve finale. Michael Smith was met 11-7 de sterkste.

Paardensport - Menner IJsbrand Chardon is bij de eerste wereldbekerwedstrijd vierspannen op de tweede plek geëindigd. In Lyon bleek de Australiër Boyd Exell ongenaakbaar. Chardon, woonachtig in Den Hoorn, bemachtigde daarachter dus het zilver.

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft op overtuigende wijze de halve finale van het EK bereikt. In de kwartfinale van het toernooi was de Westlander met 10-3 te sterk voor landgenoot Danny Noppert. Met een gemiddelde van ruim 104 gaf Van Duijvenbode zijn Friese tegenstander geen enkele kans.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is doorgedrongen tot de kwartfinale van het Europees kampioenschap darts. In het Duitse Dortmund versloeg hij vanmiddag de Brit James Wade met 10-7. In die kwartfinale moet hij het zondag opnemen tegen landgenoot Danny Noppert.

Vrijdag

Padel - Steffie Weterings uit 's-Gravenzande doet komende week het WK padel in Dubai. De Westlandse is de nummer 179 van de wereld. Ook Michaëlla Krajicek is van de partij. Het toernooi start maandag 31 oktober en duurt tot en met zaterdag 5 november.

Handbal - Bianca Schanssema uit Wateringen meldt zich vandaag nog bij het Nederlandse team. De pas 17-jarige keepster van Quintus is opgeroepen, omdat Yara ten Holte gisteren een bal in haar gezicht heeft gekregen. Oranje neemt momenteel deel aan de Golden League, een voorbereidingstoernooi op het EK. Voor Schanssema is het de eerste keer dat zij is opgeroepen.

Donderdag

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft zich vanavond geplaatst voor de tweede ronde van het EK. De 's-Gravenzander versloeg in Dortmund de Let Madars Razma met 6-3.

Wielrennen - Nick van der Meer rijdt ook volgend seizoen voor VolkerWessels Cycling Team. De 29-jarige Honselerdijker staat al sinds 2020 onder contract bij deze ploeg. Zijn beste resultaat is een etappezege in de Ronde van Zuid-Bohemië in 2021.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus is op het ITF-toernooi in Les Franqueses del Valles (Spanje) al in de eerste ronde uitgeschakeld. De 31-jarige Monsterse ging in drie sets onderuit tegen de Oekraïense Kateryna Baindl: 6-3, 1-6 en 6-7.

Dinsdag

Voetbal - Robert Zwinkels gaat vanaf 6 november aan de slag als keeperstrainer bij de Richard Knopper Football Academy. De Naaldwijker nam afgelopen zomer definitief afscheid bij ADO Den Haag, waar hij 17 jaar onder contract stond. De voetbalacademie van Knopper geeft voetbaltraining aan jeugdige spelers, individueel en in groepsverband.

Wielrennen - Nick van der Meer heeft in de tweede etappe van de Vuelta a Guatemala beslag gelegd op de tweede plaats. De 29-jarige renner uit Honselersdijk zat ruime tijd in een kopgroep die nog werd teruggepakt. In de massasprint kwam hij net tekort voor de eindzege. Van der Meer doet deze week met Westland Wil Vooruit. De Vuelta a Guatemala duurt nog tot en met 1 november.