WOS/Sjoerd de Vos

Winst voor Velo na goede eerste helft tegen Honselersdijk

In de eerste klasse B heeft koploper Velo geen fouten gemaakt in de derby tegen Honselersdijk. Na negentig minuten stond er 3-2 op het scorebord.

Vanaf de aftrap liet Velo zien dat het de koploper is. Na een minuut of tien was het Rick van Mierlo die de bal binnenschoot. Diezelfde Van Mierlo was met een subtiel hakje de aangever van het tweede doelpunt door Joey Kouters. Nog geen minuut later was het Mike Das van Velo die Honselersdijk terug in de wedstrijd bracht met een ongelukkig eigen doelpunt. Das maakte deze fout even later goed door de 3-1 binnen te tikken.

In de tweede helft nam Velo gas terug en nam Honselersdijk het initiatief over. De spanning kwam enigszins terug door een treffer van Steyn de Bruijn. Dat was niet genoeg. Velo blijft koploper en Honselersdijk wint weer niet.

Mike Das, van pechvogel naar matchwinner, reageert:

Tiental Westlandia onderuit tegen Full Speed

Koploper van de tweede klasse E, Westlandia, nam het vanmiddag thuis op tegen nummer twee Full Speed. De bezoekers kwamen tegen de verhouding in op voorsprong in de beginfase. Ondanks een veldoverwicht en meer balbezit konden de groen-witten er niet doorheen komen. Het hielp ook niet dat vlak voor rust spits Tim van der Voort tegen een rode kaart aanliep. Met tien man bleef Westlandia, ondanks het aardige spel, aanhikken tegen die 0-1 achterstand, wat uiteindelijk resulteert in duur puntenverlies. Full Speed komt nu gelijk met Westlandia in aantal punten.

Lyra verspeelt punten in strijd om koppositie

Lyra heeft in de derby tegen KMD geen drie punten kunnen pakken. De nummer twee van de derde klasse B had een vliegende start door een doelpunt van Robin Vijverberg op aangeven van Roy van der Sar. Maar dat goede begin gaf geen goed vervolg. KMD was zelfs de betere ploeg en beloonde zichzelf met de gelijkmaker. Daar had het wel de hulp van een Lyra-verdediger voor nodig. Lyra had in de tweede helft nog een ultieme kans op de overwinning. Jesse Schelvis miste echter een strafschop.
Koploper Monster won van Laakkwartier met 1-4 en vergroot daarmee de voorsprong op Lyra. Schrale troost is dat nummer drie Te Werve met 2-3 verloor van Naaldwijk.

Excelsior Maassluis - Katwijk 3-2 (2-2)